prev next

Luonnonyrtit ja Sienipäivät

Tiedätkö miltä maistuu vuohenputkilevite tai limanuljaskamuhennos?

Toivolassa opit ihan oikeasti käyttämään luonnonyrttejä ja sieniä. Sen lisäksi, että opit tunnistamaan ja keräämään tuotteita luonnosta, laitamme niistä myös ruokaa, jota pääset maistelemaan. Voit saada vinkkejä uudenlaiseen käyttöön tutuista luonnontuotteista tai tutustut ihan uusiin, vähemmän käytettyihin luonnontuotteisiin.

Kurssi sisältää teoria-osuuden ja tuotteiden keräämisen luonnosta, kahvin ja ruokailun. Luonnossa liikkumiseen keräillen käytetään muutaman tunti. Sen jälkeen valmistetaan laavulla nuotion ääressä kerätyistä tuotteista maisteltava. Saat myös vinkkejä luonnonantimien säilömiseen.

Kerää oma porukka ja varaa kurssipäivän porukalle sopivaan ajankohtaan. Tehdään yhdessä ikimuistoinen luontopäivä juuri teille!

Ota mukaan sakset / sieniveitsi ja kori tuotteiden keräämistä varten. Voit ottaa myös oman kasvi- tai sienikirjan mukaan. Pukeudu sään mukaisiin jalkineisiin ja vaatetukseen.


Villiyrtit tutuiksi tulossa: 3.6.2018 klo 9.30-15.00

Oletko maistanut vuohenputkilevitettä tai nokkoskeksejä?

Villiyrttejä käyttämällä teet monipuolisia, edullisia ruokia - keräät käyttöösi kesän herkulliset maut ja vitamiinit. Kurssilla tutustut villiyrtteihin, niiden keräämiseen, käsittelyyn ja käyttöön. Kertaamme Jokamiehenoikeudet ja kuljemme luonnossa opiskelemassa ja keräämässä kasveja keruutuuotetarkastajan opastuksella. Loppupäivän vietämme nuotiolla, missä valmistamme keräämisrämme kasveista maisteltavaa. Päivän menuun kuuluu myös muuta ruokaa, mihin on käytetty villiyrttejä sekä myös perinteisempää nuotioevästä.

Pukeudu säänmukaisiin varusteisiin; myös vettäpitäviin jalkineisiin kostean sään sattuessa. Ota mukaasi sakset ja kori yrttien keräämistä varten.

Kurssi sisältää

  • tulokahvit, yrttiruokamaistiaiset, makkaraa ja nokipannukahvia nuotiolla
  • teoria ja käytännön opetukset sekä opastavan vihkosen
  • Kurssin hinta 65€ - ja toteutuu, kun osallistujia on vähintään viisi

Ilmoittautuminen (ruoka-aineallergioineen) 27.5.2018 mennessä. Voit miettiä jo valmiiksi toiveita, mistä yrtistä erityisesti haluaisit tietoa.

Heli Kuurne 040 5359184. Ilmoittautuessa saat tilinumeron, mihin osallistumismaksu maksetaan.

Sienikurssi 

Tatit ja rouskut... hyviä sieniä, mutta metsä tarjoaa meille paljon muitakin makuja. Tiedätkö, miltä maistuu mustavahakas, kehnäsieni tai limanuljaska? Tiedätkö, miten eri sienet kannattaa säilöä? Erotathan myrkkysienet ruokasienistä?

Tällä sienikurssilla kuljemme maastossa etsien ja tunnistaen sieniä. Sen lisäksi maistelemme erilaisia sieniruokia ja valmistamme nuotiolla myös mahdollisesta saalista maistiaisia. Kurssilaisia opastaa ammattitaitoinen keruutuotetarkastaja. Hän opastaa kiinnittämään huomiota oikeisiin asioihin sieniä kerätessä.

Opettele keräämään talteen syksyn monipuolista satoa. Näin saat vaihtelua talven ruokalistaan.

Pukeudu säänmukaisiin varusteisiin; myös vettäpitäviin jalkineisiin kostean sään sattuessa. Voit ottaa mukaan pienen veitsen, korin sekä liinan sienien keräämistä varten.

Kurssi sisältää

  • käytännöntunnistukset metsässä
  • sienten käsittely- ja säilömisohjeita
  • sieniruokamaistiaiset nuotiolla, makkaraa, leipää ja nokipannukahvia / teetä
  • Kurssin hinta määräytyy sisällön ja osallitujamäärän mukaan. PYYDÄ TARJOUS